Pages

Thursday, August 5, 2010

Sekolah Pondok!!! Apa Cer!!

This incident happen early this morning. Just after I arrived in Melaka. Ma home sweet home.

Guard MS: Balik mana?

Me: Balik Batu Berendam

Guard MS: Ooo Dekat jer, Dari mana? KL?

Me: Tak la Kelantan.

Guard MS: Oh?! (mcm terkejut) Org Kelantan ker?

Me: Tak la belajar kat sana.

Guard MS: mumbling something I din't hear...

Me: (Muka masih blur..maklum la baru jer keluar dari bus) Huh?....(senyum jer, gua suka senyum jer kalau gua tak bape nak dgr apa yg org cakap. sopan skit =) heee)

Guard MS: still mumbling.....

Me: Huh??

Maybe he noticed that I din't quite get what he was trying to say. And said something again.

Guard MS: Belajar kat sekolah pondok ker?? (pastu dier gelak2)

Me: (Dalam hati, sekolah pondok???!!!) Tak la Universiti Malaysia Kelantan. (dalam hati apa kes! Sekolah Pondok??? Ko ingat kat kelantan tu hutan belantara ker. Memang Cilake tul   hahahaha)

Me: Senyum jer...

Masa tu gua baru perasan. Org Ramai masih tak tau lagi pasal UMK. Ada ker ckp sekolah Pondok. Ingt ni masa Zaman Jepun ke. British pun dah lama blah la woi. Igt madrasah lagi ker?


Ni Baru UMK.


Ni Baru Sekolah pondok!



Hahahaha Memang siut ar.

Peace out!

PS: Walau apa pun melaka tetap the best!! ahahah

1 comment:

  1. selangor lg best la...huahahaaa

    ReplyDelete